ImprimareEmail

Secretul unui gratar reusit

  •            Carnea si legumele prajite la gratar au un gust mai bun si sunt mai fragede daca se tin inainte de prajire cateva ore in marinate condimentate, la frigider. E bine ca in aceste marinate sa puneti pe langa condimente si ierburi aromate si un paharel de vin rosu si putin coniac.
  •             Fumul care iasa din grasimea scursa din carnea pusa pe gratar este toxic si da un gust amarui carnii. Puneti pe gratarul incins o folie de aluminiu si peste aceasta asezati carnea. Intepati folia in doua, trei locuri ca sa se scurga totusi grasimea de prisos.
  •             Asezati carnea luata de pe gratar intr-un castron pe fundul caruia ati presarat un strat de condimente, stropiti carnea fierbinte cu doua, trei linguri de apa minerala sau sifon si acoperiti repede cu un capac castronul. Aburii care se formeaza fragezesc carnea si ii dau o aroma deosebita.
  •             Marinatele primesc un gust mai bun si dau o aroma mai puternica preparatelor care se tin in ele, daca se folosesc si ierburi aromate care se adauga printre celelalte ingrediente: tarhon, patrunjel verde, marar, telina, cimbru, dafin, coriandru etc. Pentru un efect mai rapid, peste ierburi si peste mirodenii se toarna apa sarata sau vinul fierbinte, se acopera vasul si se lasa la racit, dupa care se pune carnea in marinata.
  •             Inainte de a pune carnea pe gratarul incins, treceti peste acesta o felie de slaninuta afumata, cu ajutorul unei furculite. Slaninuta trebuie sa unga bine gratarul.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează