Reteta: Chiftea greceascaIngredientele retetei culinare:
|
||
Prepararea retetei culinare:Pui la fiert orezul in apa fierbinte cu sare. Amesteci pana da in clocot, apoi dai focul la mic si lasi sa fiarba sub capac 12 minute. lei de pe foc si-l lasi acoperit inca 12 minute. Asta e in cazul in care folosesti orez cu bobul lung. Daca folosesti din cel cu bob rotund, modifici cantitatea de apa, pui ceva mai multa. Trebuie oricum sa fie fiert sau semifiert, si sa nu aiba apa deloc. Amesteci apoi carnea cu oul, laptele, orezul si condimentele. Umplutura o pregatesti asa: sfarami branza, o amesteci cu untul si usturoiul si apoi patrunjelul. Intr-o tava unsa pui un rand de carne, apoi o parte din umplutura, urmeaza un rand de carne, acoperind bine marginile, si tot asa pana termini cu carnea. De obicei eu impart umplutura in doua, deci imi ies trei randuri de carne si doua de umplutura. Pui si putin unt din loc in loc si dai la cuptorul incins aproxiamtiv 1 ora. |
||
Notite:
Pofta buna! |
Retete aperitive - Chiftea greceasca
Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:21 Scris de Artemizia Marcu