ImprimareEmail

Retete aperitive - Conopida cu oua la cuptor

Reteta: Conopida cu oua la cuptor

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 conopida

=> 100 g unt

=> 2 oua

=> 4 linguri de pesmet

=> 1 legatura patrunjel verde

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

Speli bine conopida, o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute, iar separat fierbi ouale. Dupa ce conopida s-a fiert, o lasi sa se scurga, cureti si ouale si treci galbenusurile printr-o sita sau le dai pe razatoarea cu ochiuri mici. Asezi apoi buchetelele de conopida intr-o tava unsa cu unt, presari galbenusul pasat si dai totul la cuptorul incins in prealabil, dar lasi usa lui intredeschisa. Intre timp, rumenesti pesmetul in unt topit, apoi il presari peste conopida si mai lasi 10 minute. Dupa ce conopida s-a rumneit putin, scoti mancarea din cuptor, pui patrunjelul taiat fin si o servesti imediat.

Notite:
Adauga in apa in care fierbe conopida 2-3 linguri de lapte ca sa-si pastreze culoarea alba.
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează