ImprimareEmail

Retete carne - Budinca de dovlecei cu orez si carne

Reteta: Budinca de dovlecei cu orez si carne

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 dovlecei

=> 200 g carne de vita

=> 3 linguri orez

=> 3 lingurite unt

=> 2 linguri pesmet

=> 1 legatura patrunjel

=> sare

=> piper

Prepararea retetei culinare:

Speli dovleceii, ii cureti de coaja, ii tai rondele pe care le pui la fiert in apa cu sare, iar carnea o fierbi separat in apa rece. Inabusi apoi orezul (ales si spalat) in 2 lingurite de unt cu 1 cana de apa si verdeata tocata. Pui sare si pieper dupa gust si ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca. Lasi dovleceii fierti sa se scurga intr-o strecuratoare, iar carnea fiarta o treci de doua ori prin masina de tocat si o amesteci bine cu o lingurita de unt. Intr-un vas rezistent la caldura sau o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet asezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei. Pui vasul intr-o tava cu apa si le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Cand e gata, rastorni budinca pe un platou si o presari cu verdeata tocata.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează