ImprimareEmail

Retete carne - Drob de miel in aluat

Reteta: Drob de miel in aluat

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 1 si 1/2 cana de faina

=> 2 oua

=> sare

UMPLUTURA:

=> maruntaie de miel

=>1 ceapa

=> 3 oua + 1 ou

=> 1 legatura patrunjel

=> 2 felii de paine

=> 1 ceasca lapte

=> 2 linguri smantana

=> sare

=> piper

Prepararea retetei culinare:

Speli maruntaiele si le pui la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Cureti ceapa, o tai marunt si o inabusi in ulei cu putina sare. Dupa ce a fiert carnea, o treci impreuna cu ceapa inabusita prin masina de tocat. Adaugi apoi in compozitia obtinuta cele 3 oua, painea inmuitata in lapte si presata bine, verdeata tocata, smantana, sare si piper dupa gust si omogenizezi.

Pregatesti apoi foaia de aluat: amesteci faina cu ouale, pui un praf de sare, apa cata iei intr-o coaja de ou si framanti pana iti iese un aluat elastic. Intinzi apoi 2/3 din aluat intr-o foaie de 5 mm grosime cu care tapetezi o cratita sau o forma rotunda unsa cu margarina si pui compozitia de carne. Foaia de aluat trebuie sa treaca putin peste marginile formei. Din treimea de aluat ramasa opresti o bucata ca sa formezi un sul, apoi intinzi o foaie rotunda pe care o tai triunghiuri. Asezi apoi bucatile de aluat taiate peste compozitia de carne astfel incat sa se suprapuna marginile laterale. Asezi sulul de aluat pastrat in forma de melc in mijlocul drobului si strangi marginile foii in tava. Ungi drobul cu ou batut si-l dai la cuptor pentru 40 de minute.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează