ImprimareEmail

Retete carne - Limba cu sos de legume

Reteta: Limba cu sos de legume

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 limba de vita

=> 2 morcovi

=> 2 radacini patrunjel

=> 1 telina

=> 100 ml lapte

=> 50 ml vin alb

=> 1 pastarnac

=> 2 cepe

=> 100 ml smantana

=> 1 lingura faina

=> 1 lingura unt

=> sare

Prepararea retetei culinare:

Speli limba si o pui la fiert. Dupa 20 de minute, o scoti din apa, o cureti de pielea grasa si o pui din nou la fiert, impreunti legumele curate spalate, taiate in bucati maril. Cand limba a fiert suficient, o scoti din apa si o tai in felii cu grosimea de 2 cm. Topesti untul intr-o craticioara si adaugi faina, pe care o calesti foarte putin. Stingi cu laptele si lasi sa fiarba 10 minute. Legumele se paseaza si o torni in acest sos. Adaugi si vinul, lasi sa fiarba inca 10 minute. Daca sosul este prea gros, poi subtia cu putina apa in care a fiert limba cu legumele. Potrivesti de sare si torni sosul peste limba.
Optional, in sos poti adauga si smantana.

Notite:
PRET: 3,5 LEI - 1 portie
PREGATIRE: 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează