ImprimareEmail

Retete carne - Pulpa de berbec la tava

Reteta: Pulpa de berbec la tava

Ingredientele retetei culinare:

=> o pulpa de berbec

=> apa

=> otet

=> catei de usturoi

=> untura solida sau margarina

=> cimbru

=> ulei

=> frunze de telina

=> rosii

=> felii de mar

=> must de struguri negrii ( proaspat de preferat )

=> delicat

=> piper

 

Prepararea retetei culinare:

Speli pulpa de berbec in apa calda cu putin otet, apoi in apa rece si o lasi sa se zvante in prosop. Se inteapa din loc in loc si se impaneaza cu catei de usturoi. Se unge cu putina untura solida (sau margarina) si se presara cu cimbru, delikat si piper. Se asaza in tava cu putin ulei, cateva frunze de telina si felii subtiri de rosii, se asaza si pulpa peste ele, iar pe margine se pun felii de mar. Se da la cuptor cu foc foarte mic pana se incinge, si din acest moment se stropeste din cand in cand cu un amestec de must proaspat de struguri amestecat cu ulei in parti egale. Se foloseste o pensula pentru a unge pulpa cu amestecul realizat. Daca mustul este din struguri negri, carnea capata si o culoare frumoasa. Se incearca cu varful unui cutit si, cand este patrunsa bine, se scoate tava si se acopera bine cu o hartie alba si apoi cu un prosop gros, pana se amesteca mamaliguta.

Notite:

Se serveste in tava pusa pe un fundulet de lemn si se taie la masa.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează