ImprimareEmail

Retete carne - Rulada de miel

Reteta: Rulada de miel

Ingredientele retetei culinare:

=> 100 g ulei

=> pulpa din fata a mielului

=> 3-4 oua fierte tari

=> circa 1 kg spanac

=> 2-3 linguri de faina

=> 2-3 oua crude

=>  sare, piper

=> cimbru sau aromatizante speciale

=> 2-3 cepe uscate

=> usturoi

Prepararea retetei culinare:

Se dezoseaza pulpa, iar carnea se bate astfel incat sa se intinda cat mai mutt posibil, dar sa aiba o grosime uniforma de 1-2 cm. Se unge cu margarina, apoi se presara sare si mirodeniile. Separat, se toaca foarte marunt ceapa, se caleste in ulei in care se adauga spanacul oparit in prealabil si tocat. Se caleste amestecul cam 15 minute, dupe care se adauga faina, sare si mirodenii si se amesteca in continuare.

Se lasa la racit si apoi se adauga ouale crude. Acest amestec se intinde pe foaia de carne, lasandu-se marginile libere de jur-imprejur. Pe o latura se pun ouale fierte, taiate jumatati si se ruleala cu atentie. Rulada se infasoara in hartie de pergament unsa cu grasime sau chiar intr-o bucata de tifon, dupe care se leaga cu ate. In tava puneti doua cani de apa si 100 g ulei, sare, mirodenii si usturoiul taiat bucati. Se tine la cuptor, la foc mic, circa o ora, pana se rumeneste pe toate partile. In timpul coacerii, daca este nevoie, se mai adauga apa. Se lasa pana a doua zi la racit, dupa care se desface de invelisul de pergament sau tifon si se taie felii.

Se poate consuma rece sau, dupa taierea in felii, se poate incalzi usor.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează