ImprimareEmail

Retete carne - Vrabioara de vitel

Reteta: Vrabioara de vitel

Ingredientele retetei culinare:

=> 700g vrabioara de vitel

=> 50g unt

=> 2-3 linguri ulei de masline

=> 1 lingura sos de soia

=> 1 lingura otet balsamic

=>áá1 lingura mustar

=> 1 lingurita zahar

=> 1 varf de cutit nucsoara macinata

=> 300g malai

=> sare si piper

Prepararea retetei culinare:

Puneti la fiert 1 l apa cu 1 lingurita rasa sare si cand apa incepe sa fiarba in clocot, puneti malaiul, amestecand incontinu cu un tel. Lasati mamaliga sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute, amestecand-o din cand in cand. Rasturnati-o, apoi intr-o tava si, dupa ce s-a racit, taiati-o in felii de circa 2 cm grosime. Amestecati intr-un castron sosul de soia cu otelul balsamic, uleiul, zaharul, nucsoara si ceva sare. Curatati vrabioara de pielite si tendoane, ungeti-o cu putin mustar si unt si presarati-o cu sare si piper. Puneti-o pe gratarul incins si frigeti-o pana ce se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Puneti pe gratar si feliile de mamaliga si frigeti-le cate 5 minute pe fiecare parte. In timp ce carnea si mamaliga se frig pe gratar, ungeti-le din cand in cand cu sosul pregatit.

Notite:

Serviti vrabioara taiata in feliute subtiri, puse pe feliile de mamaliga.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â