ImprimareEmail

Retete ciorba - Ciorba de burta

Reteta: Ciorba de burta

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 si 1/2 kg burta de vita

=> 2 oase sau 1 picior de vita

=> 2 morcovi

=> 2 cepe

=> 1 telina

=> patrunjel

=> piper

=> dafin

=> sare

=> otet

=> 2 galbenusuri

=> smantana

Prepararea retetei culinare:

Burta spalata si curatata se pune la fiert impreuna cu oasele. Dupa ce a dat un prim clocot, se arunca apa, se spala din nou si se pune iar la fiert cu putina sare. Se lasa sa fiarba 6-8 ore pana se inmoaie bine. Cand burta este aproape fiarta se adauga zarzavatul, piperul si o foaie de dafin. Cand burta a fiert, se taie in fasii subtiri, se asaza intr-o oala si se toarna si zeama strecurata in care a fiert. Se pune din nou pe foc, iar dupa zece minute se drege ciorba astfel: intr-un vas se vor amesteca galbenusurile cu smantana si o jumatate de lingura cu faina, subtiindu-se cu zeama in care a fiert burta. Se toarna peste ciorba din oala si se potriveste de sare si otet.

Notite:

Avand in vedere ca burta fierbe greu se pune la fiert cu o zi inainte sa fie pregatita.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează