ImprimareEmail

Retete cozonac - Cozonac cu banane, stafide si susan

Reteta: Cozonac cu banane, stafide si susan

Ingredientele retetei culinare:

=> 700 g faina

=> 1 banana

=> 1 plic drojdie uscata tip Dr. Oetker

=> 1/2 cana zahar

=> 1 cana apa

=> 150 ml ulei

=> coaja rasa de lamaie

=> 1/2 de sticluta esenta de lamaie

=> 1/2 de sticluta esenta de vanilie

=> 100 g stafide

=> 1 plic zahar

=> 2 linguri susan

Prepararea retetei culinare:

  • Faci mai intai o maia din drojdie, 1/2 cana apa calduta, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina. Dupa ce a dospit, o adaugi peste faina si incepi sa framanti incorporand treptat banana pasata, apa calduta in care ai topit zaharul, esenta de lamaie, vanilia si coaja rasa de lamaie. Separat, fierbi stafidele cu 1 ceasca de apa, timp de 5 minute, le scurgi si le adaugi in aluat. Bati apoi aluatul cu ulei caldut pana se dezlipeste de lighean si-l lasi la dospit la caldura 40-45 de minute.
  • Dupa ce a crescut, il imparti in doua painici din care formezi doua suluri pe care le rasucesti si le asezi in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina. Fierbi un sirop dintr-o cana de apa si 3 linguri zahar, il lasi sa se raceasca si ungi apoi cozonacul. Presari susanul si dai cozonacul la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt, il ungi din nou cu sirop, il lasi sa se raceasca, apoi il infasori intr-o folie de plastic sau il pui intr-o punga ca sa se pastreze fraged.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează