ImprimareEmail

Retete cozonaci - Cozonac unguresc

Reteta: Cozonac unguresc

Ingredientele retetei culinare:

Aluat:

=> 1 pachet margarina

=> 2 galbenusuri

=> 4 linguri smantana

=> 5 linguri zahar

=> 15-20 g drojdie dizolvata in foarte putin lapte

=> sare

=> faina cat cuprinde

Umplutura pentru 2 bucati:

=> 1/4 nuca macinata

=> 200 g zahar pudra

=> 100 ml lapte

=> esenta rom fiola

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde foarte subtire si se unge toata suprafata cu umplutura de nuca si mac. Separat, fiecare umplutura se fierbe la foc mic cateva clocote. Trebuie sa fie potrivit de moale dupe racire, pentru a se putea intinde usor pe foile de aluat. Daca aceasta compozitie iese prea moale, se mai poate adauga nuca sau mac; daca iese prea vartoasa, se poate adauga foarte putin lapte. Se intind foi subtiri, se unge fiecare foaie pe toata suprafata cu umplutura de nuca sau mac. Se ruleaza si se da forma frumoasa de cozonac mic, subtire. Se pun in tava de cozonaci sau, de preferat, tava mare de placinte, a cuptorului, incapand toti cei 4 cozonaci deodata. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
  • Se ung cozonacii deasupra cu albusul ramas batut bine. Cozonacii se tin la cald in bucatarie maximum 20 minute in forme sau tava, apoi se pun in frigider, la rece, maximum 20 minute, dupe care se baga in cuptorul incins inainte cu 10-15 minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează