ImprimareEmail

Retete fasole - Musaca de ciuperci cu fasole boabe

Reteta: Musaca de ciuperci cu fasole boabe

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g fasole boabe

=> 400 g ciuperci

=> 2 cepe

=> 3 catei de usturoi

=> 1 legatura patrunjel verde

=> 3-4 linguri ulei

=> 2 linguri bulion

=> 1 paharel de vin rosu

=> 2-3 rosii marl

=> pesmet

Prepararea retetei culinare:

  • Alegi fasolea, o speli bine si o lasi la inmuiat 2 ore in apa calduta, o scurgi si o pui intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere de un deget. Fierbi fasolea pe foc mic, cand da in clocot o scurgi si o pui din nou la foc cu apa fierbinte, in aceeasi cantitate. Dupa ce a fiert o treci prin sita cat este fierbinte si o bati la foc mic pana creste si devine un piure.
  • Cureti ciupercile, le speli, le tai felii subtiri si le calesti impreuna cu ceapa tocata marunt. Lasi sa se raceasca putin si adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata fin, vinul si sare dupa gust. Ungi o tava cu ulei, o tapetezi cu pesmet, intinzi jumatate din fasole in tava, pui compozitia de ciuperci, asezi un strat de rosii taiate felii si acoperi cu restul de fasole. Torni bulionul subtiat cu 2 linguri de apa si dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează