ImprimareEmail

Retete friptura - Friptura de pui cu sos de rosii

Reteta: Friptura de pui cu sos de rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 piepti de pui

=> sare, piper

=> Delikat

=> magheran

 

 

Pentru sos si garnitura:

=> 5 rosii bine coapte

=> ulei, smantana, unt

=> o cutie de ciuperci

=> patrunjel

=> felii de rosii si ardei pentru decor

Prepararea retetei culinare:

  • Tai carnea in jumatate ca sa-ti iasa patru portii, o condimentezi si o dai la cuptor intr-o tava cu putina apa amestecata cu ulei. Separat, intr-o tigaie faci sosul astfel: pui putin ulei sa se incinga, adaugi rosiile curatate de pielita si date pe razatoare si cateva ciuperci. Lasi sa fiarba sosul si dupa aceea il strecori si-l amesteci cu 2-3 linguri de smantana.
  • Ciupercile le treci sub un jet de apa rece, le lasi sa se scurga bine si apoi le tai felioare. Opresti cateva pentru decorul final, iar pe restul le pui sa se caleasca in unt si cand sunt gata adaugi si carnea. Le mai calesti cateva minute.
  • Cum servesti: Pe o farfurie intinsa asezi intai carnea, torni sosul, pui ciupercile din tigaie si ornezi cu ciupercutele pe care le-ai oprit, frunze de patrunjel, felii de rosii si de ardei.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează