ImprimareEmail

Retete mancare - Ardei si dovlecei umpluti cu urda

Reteta: Ardei si dovlecei umpluti cu urda

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 ardei

=> 6 dovlecei

=> o cescuta ( de cafea ) cu orez

=> 250 g urda

=> smantana

=> 2 cepe mari

=> 2 morcovi, 2-3 rosii

=> marar, patrunjel si tarhon

=> sare, piper

 

Prepararea retetei culinare:

  • Toci ceapa si o pui sa se caleasca in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugi si morcovul trecut prin razatoarea cu ochiuri mici. Apoi vei pune si orezul ales, spalat si scurs de apa. Lasi intai sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovul si apoi torni foarte putina apa ca sa se umfle inainte de a da la cuptor. Cand orezul este inflorit tragi tigaia de pe foc si pui urda sfaramata, potrivesti de sare si piper si o dai din nou pe foc, dar numai pentru 2, maximum 3 minute.
  • Tragi din nou tigaia de pe foc si pui mararul si patrunjelul tocate marunt. Cu aceasta compozitie vei umple ardeii si dovleceii curatati de seminte si miez. Asezi frumos ardeii si dovleceii intr-un vas inalt, astfel incat sa stea in picioare, umpli vasul cu apa, torni putin ulei si-l dai la cuptor. Cand legumele sunt aproape fierte, pui si rosii curatate de coaja si taiate felioare. Lasi la cuptor inca un sfert de ora si gata.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează