ImprimareEmail

Retete mancare - Conopida cu sos alb si oua

Reteta: Conopida cu sos alb si oua

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g cartofi

=> 250 g morcovi

=> 1 conopida

=> 300 ml lapte

=> 2 cepe

=> 1 lingura unt

=> 2 linguri faina

=> 4 oua

=> cateva fire de patrunjel

=> sare, piper, nucsoara, 2 lingurite condiment tip Vegeta


Prepararea retetei culinare:

Cureti cartofii, ii fierbi cam 20 de minute in apa cu sare. Tai morcovii cubulete, rupi conopida buchetele. Pui la foc cu 3/4 l de apa si 50 ml lapte cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi conopida si dupa 5 minute pui si morcovii si ii lasi sa fiarba inca 5 minute. Dupa ce au fiert toate legumele, le scurgi, dar pastrezi 500 ml din zeama in care au fiert.

Intr-o cratita topesti untul, rumenesti putin faina, stingi cu zeama de legume si 250 ml lapte si lasi sa fiarba la foc domol circa 5 minute, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Separat, fierbi ouale cam 8 minute. Patrunjelul il tai marunt, iar ceapa o tai felii subtiri. Potrivesti sosul de sare, piper, nucsoara si condiment, pui legumele peste si incalzesti mancarea cateva minute. Cureti ouale fierte, le tai in jumatati si decorezi mancarea, apoi presari putina verdeata.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează