ImprimareEmail

Retete mancare - Cotlet de miel cu piure de urzici

Reteta: Cotlet de miel cu piure de urzici

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g cotlet de miel

=> 3 linguri ulei

=> 2 linguri faina

=> sare, busuioc

=> 3 catei de usturoi

=> 200 ml supa

 

Pentru piureul de urzici:

=> 400 g urzici

=> 2 catei de usturoi

=> 4 linguri faina

=> sare, piper

=> 3 linguri ulei

=> 6 linguri lapte

Prepararea retetei culinare:

Se cresteaza cotletul de miel in mai multe locuri, se freaca cu putin usturoi, busuioc si se lasa la rece 3 ore. Intre timp, se spala urzicile, se fierb, se lasa sa se raceasca, se scurg si se dau prin masina de tocat. Se curate ceapa, se prajeste, se pune faina, se rumeneste si se stinge cu lapte. Se lasa sa dea in clocot, se adauga urzicile, se pune piper, sare si usturoi. Se prajesc cotletele intr-o tigaie, iar in sucul de la friptura se pune faina si se stinge cu zeama de supa. Se condimenteaza cu sare si usturoi, se lasa sa dea un clocot. Garnitura potrivita sunt cartofii piure, se modeleaza forma dorita, se pun intr-o tava si se dau la cuptor cateva minute.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează