ImprimareEmail

Retete mancare - Iahnie cu linte

Reteta: Iahnie cu linte

Ingredientele retetei culinare:

=> 350 g linte (rosie sau verde)

=> 2 cepe

=> 3 linguri pasta rosii

=> 1 ardei gras

=> 4-5 catei usturoi

=> 4-5 catei usturoi

=> 2 foi de dafin

=> 100 ml ulei

=>  sare, piper

=> marar sau magheran

Prepararea retetei culinare:

Cu o seara inainte pui lintea in apa rece sa se inmoaie. A doua zi scurgi apa in care a stat si o pui la fiert in apa rece cu sare. Cat timp fierbe lintea te ocupi de restul mancarii si pentru aceasta cureti cepele, le tai marunt si le pui la calit in ulei. Peste ceapa calita (sa fie aurie, nu trebuie sa o prajesti prea mult) pui pasta de rosii si ardeiul taiat fideluta, usturoiul pisat, sare si piper. Lasi sa fiarba cateva clocote timp in care scurgi lintea de apa in care a fiert si o pui intr-o cratita. Peste linte torni amestecul de ceapa, pasta de rosii si ardei si le lasi sa fiarba cateva minute impreuna. La final presari marar sau magheran, dupa gust.

Notite:
PRET: 10 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 14 ore

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează