ImprimareEmail

Retete mancare - Perisoare cu sos olandez

Reteta: Perisoare cu sos olandez (ulcer)

Ingredientele retetei culinare:

Pentru perisoare:

=> 500 g carne vita

=> 2 linguri orez

=> 2 linguri ulei

=> 2 albusuri

=> sare

Pentru sos:

=> 2 galbenusuri

=> 2 linguri apa

=> 2 lingurite zeama de lamaie

=> 50 g unt

=> sare

Prepararea retetei culinare:

Cureti carnea de pielite si de zgarciuri, o speli si o dai de 3 ori prin masina de tocat. Cureti orezul de impuritati, il speli si il fierbi numai pe jumatate. Apoi, mesteci bine carnea tocata cu orezul, albusul, uleiul si sare dupa gust, pana cand amestecul devine o pasta omogena, din care modelezi perisoare. Le fierbi in apa, la foc moderat, apoi le scoti cu o spumiera, le asezi pe un platou si torni deasupra sosul: Pui intr-o cratita galbenusurile apa, zeama de lamaie si sare dupa gust si le bati bine, cu telul sau cu mixerul, deasupra unei oale cu apa in clocot, pana cand amestecul se omogenizeaza perfect si devine pastos. Il iei de pe aburi si il amesteci bine cu untul.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează