ImprimareEmail

Retete mancare - Piept de miel umplut

Reteta: Piept de miel umplut

Ingredientele retetei culinare:

=> piept de miel

=> 300 g ficat de miel

=> o felie groasa de franzela inmuiata in lapte

=> 7 oua

=> 2 cepe

=> sare, piper

=>1-2 lingurite de vegeta  sau delikat

=> frunze de patrunjel

Prepararea retetei culinare:

  • Pieptul de miel se dezoseaza (se scot coastele), dupa care se despica pielita si se face ca un buzunar in care se pune urmatoarea compozitie, obtinuta din: 300 g ficat de miel fiert si macinat, o felie groasa de franzela inmuiata in lapte si stoarsa, faira coaja, 4 oua fierte taiate foarte marunt, 2 cepe potrivite taiate marunt si calite, sare, piper, dupa gust, 1-2 lingurite de vegeta sau delikat, 3 oua proaspete crude care se integreaza in compozitia de mai sus, frunze de patrunjel tocate marunt (cam un pumn).
  • Se framanta bine compozitia, se obtine o pasta cu care se umple pieptul de miel, iar in functie de lungimea acestuia, se pun oua fierte tari in mijiocul compozitiei (cate doriti). Dupa umplere, se coase cu ata alba (care se va scoate la servit), se introduce in cuptor intr-o tava cu grasime, se stropeste cu grasimea din tava. Cand pieptul incepe sa se rumeneasca, se pune in tava un pahar de vin. Cu o lingura se stropeste des, pana la rumenirea completa. Se serveste cald cu garnitura de cartofi prajiti sau salata orientala, iar la solicitare se serveste rece, cu ceapa verde.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează