ImprimareEmail

Retete mancare - Sote de miel cu ciuperci si sos indian

Reteta: Sote de miel cu ciuperci si sos indian

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg carne de miel

=> 150 g ciuperci

=> 50 g unt

=> sare, piper

=> patrunjel verde

=> 1 lingura faina

=> 1 ceasca zeama de carne

=> 1 pahar cu vin

=> 150 g orez

 

 

 

Sos indian:

=> 25 g unt

=> 2 cepe

=> 1 radacina patrunjel

=> 1 crenguta de cimbru

=> 1 foaie de dafin

=> cateva frunze de telina

=> 1 lingurita faina

=> sare

=> boia iute de ardei amestecata

cu un cuisor pisat

=> 1 ceasca zeama de carne

Prepararea retetei culinare:

  • Carnea curatata, spalata si taiata in bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand continuu, 10-15 minute. Se adauga faina amestecata bine in grasime, se toarna zeama de carne (in lipsa, apa) si vin. Se acopera si se lasa sa fiarba 30 minute, cu grija , sa nu se prinda de fund.
  • Se amesteca din cand in cand. Se presara patrunjel verde. Orezul se fierbe in apa cu sare, se strecoara, se limpezeste si se acopera cu sos indian: ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt, cimbrul faramitat, foaia de dafin pisata, sarea si boiaua. Se lasa sa fiarba in zeama de carne, incet, 30 de minute. Acest sos este potrivit si la mancaruri de pasare, oua.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează