ImprimareEmail

Retete muraturi - Ciuperci inabusite si conservate

Reteta: Ciuperci inabusite si conservate

Ingredientele retetei culinare:

=> 600-800g ciuperci proaspete si curatate

=> 100ml ulei

=> 20g sare

=> 2g piper macinat

=> 250ml vin sau zeama de lamai

=> 1g sare de lamaie

Prepararea retetei culinare:

  • Dupa ce ciupercile au fost curatate si spalate de mai multe ori, se tin 20de minute in apa rece, in care se adauga putina sare de lamaie. Intre timp, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate bucatele, sare, piper si impreuna se mai inabusa 10 minute. Apoi se sting cu vin sau cu apa calda si, dupa gust, se mai adauga sare, piper si eventual, zeama de lamaie.
  • Se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se toarna in borcane bine incalzite. Se poate adauga si cate o pastila de aspirina la un borcan de 1 litru, iar la urma, deasupra, se toarna ulei intr-un strat de aproximativ 5 mm (daca ciupercile nu au "lasat" uleiul cu care au fost preparate). Se sterg bine borcanele, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza 90 de minute la temperatura de 100-110 grade Celsius.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează