ImprimareEmail

Retete muraturi - Dulceata de dovlecei

Reteta: Dulceata de dovlecei

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg dovlecei

=> 1 kg zahar

=> 2 lamai potivite taiate felii

cu tot cu coaja

=> 2-3 pachetele de vanilie

=> 2-3 pachetele sare de lamaie

=> 2 cani de apa

Prepararea retetei culinare:

Dovleceii ii cureti de coaja si samburi, ii tai cubulete, ii amesteci cu sarea de lamaie si ii lasi asa 3 ore. Din zahar si 2 cani de apa faci un sirop pe care-l fierbi cu feliile de lamie si vanilia. Intre timp, mai amesteci cubuletele cu sarea de lamaie. Siropul il lasi sa dea cateva clocote. Inainte sa pui dovleceii in sirop, ii speli cu apa rece si ii lasi sa se scurga. Dulceata este gata cand siropul sta bob pe farfurie.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Guest 26-06-2012 13:57
excelenta dulceata :D
Citat