ImprimareEmail

Retete muraturi - Dulceata de nuci verzi

Reteta: Dulceata de nuci verzi

Ingredientele retetei culinare:

=> 100-110 nuci verzi

=> 1 kg zahar

=> 3 pahare apa

=> 1/2 lingurita vanilie

=> 1/2 lamaie

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se aleg nuci tinere, cu miezul gelatinos si partea lemnoasa neintarita. Se inlatura coaja verde apoi se oparesc, tinandu-le 10 minute, dupa care se limpezesc in apa rece. Se repeta operatia de 4-5 ori. Se asaza vasul cu zaharul pe foc pana ce se dizolva complet, dupa care se pune la foc iute. Cand siropul este aproape legat, se da vasul la o parte si se adauga vanilia si o farfurie adanca plina cu nuci. Dupa 10 minute se pune vasul la foc iute, se ridica spuma, se adauga zeama de lamaie si cand siropul este bine legat se ia dulceata de pe foc.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează