ImprimareEmail

Retete muraturi - Dulceata de pepene

Reteta: Dulceata de pepene

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat)

=> 1 kg zahar

=> 500 ml apa

=> zeama de la o lamaie

=> 2-3 plicuri zahar vanilat

=> 250 ml otet de 9 grade

 


Prepararea retetei culinare:

Pentru prepararea dulcetii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt fainosi si care sunt copti doar pe jumatate. Cureti pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi il tai bucatele potrivit de mari. Le fierbi in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade. Le lasi pana cand se inmoaie putin, apoi le pui in strecuratoare. Le speli cu apa rece, le lasi sa se scurga si le introduci in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care ai pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. Fierbi putin pepenele cu siropul, inlaturi spuma si lasi dulceata la racit. O pui in borcane pe care le legi cu celofan pus in doua. Este foarte buna la prajituri si creme!

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează