ImprimareEmail

Retete muraturi - Dulceata din coaja de pepene verde

Reteta: Dulceata din coaja de pepene verde

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg de zahar

=> 1 farfurie adanca plina cu varf de coaja de pepene verde

=> o esenta de vanilie

=> 1/2 lamaie

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Alegi un pepene verde cu coaja foarte groasa, il cureti de stratul de coaja verde, ii scoti miezul, iar partea alba care ramane o tai cubulete pe care le fierbi in putina apa pana se inmoaie. Le scoti si le lasi sa se scurga. Fierbi la foc mic 1 kg de zahar cu un pahar de apa pana obtii un sirop legat, in care pui cubuletele de coaja de pepene. Dai focul iute si cand dulceata e aproape gata adaugi vanilie si zeama de lamaie. Spumezi, iei cratita de pe foc si lasi dulceata sa se raceasca, apoi o pui in borcane.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează