ImprimareEmail

Retete muraturi - Gem de prune

Reteta: Gem de prune si pere

Ingredientele retetei culinare:

=> 3kg prune

=> 2kg pere

=> 1kg zahar

=> 1 plic zahar vanilat

 

Prepararea retetei culinare:

  • Prunele se decojesc ( se tin cateva minute in apa fierbinte ), se scot samburii. La fel se pregatesc si perele si se taie bucati. Se asaza intr-o cratita un rand de prune cu pere si unul de zahar. Se lasa 1 ora sa se topeasca zaharul. Se pune la foc mare 20 minute, amestecand continuu, dupa care se da focul mic si se fierbe 1 ora ( pana se ingroasa ). La sfarsit se adauga zaharul vanilat. Cald, gemul se toarna in borcane uscate si se dau la cuptor, incins in prealabil. A doua zi se leaga cu celofan.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează