ImprimareEmail

Retete muraturi - Telina cu ciuperci

Reteta: Telina cu ciuperci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg telina

=> 300g ciuperci

=> 2-3 cepe

=> 300ml ulei

=> 1-1,5kg rosii

=> 2 cesti cu vin

Prepararea retetei culinare:

  • Telina proaspata si nu prea mare se curata de coaja, se taie in doua pe lung si pe urma fiecare jumatate in felii groase de circa 1 cm. Feliile se oparesc timp de 5-10 minute in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie. Se scot si se lasa in strecuratoare la scurs. Intre timp, se calesc 2-3 cepe tocate marunt.
  • Cand ceapa devine aurie, se pun si feliile de telina, se amesteca usor si se lasa sa se caleasca putin. Se adauga vinul si doua cesti cu apa in care a fost oparita telina. Se lasa sa fiarba la foc potrivit daca se poate pe o tava ca sa nu se prinda. Dupa cateva clocote se adauga ciupercile bine spalate si taiate feliute subtiri. Cand mancarea este aproape gata, se toarna sucul de rosii, se mai adauga ulei, patrunjelul tocat, cimbru si o frunza, doua de dafin. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa la fiert 10 minute. Dupa ce s-a racit, in borcane se asaza unele peste altele feliile de telina, printre eleciupercile si deasupra sosul. Se sterilizeaza in prima zi 30 minute si a doua zi, 10 minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează