ImprimareEmail

Retete muraturi - Vinete cu ceapa

Reteta: Vinete cu ceapa

Ingredientele retetei culinare:

=> vinete tinere si nu prea tari

=> sare

=> ulei

=> ceapa

=> otet potrivit de acru

=> apa

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se aleg vinetele sa fie tinere si nu prea tari si mai micute. Le tai felii rotunde, le oparasti in apa clocotita cu putina sare si se pun pe o planseta sa se scurga. Tamponati-le cu un prosop curat si prajiti apoi feliile de vinete in ulei, fara sa le dati prin faina. Asezati in borcane mici un rand de vinete, unul de ceapa taiata solzisori si turnati deasupra otet potrivit de acru, fiert cu sare si racit. Legati cu celofan si pastrati borcanele la rece.
Notite:

Pentru 1 litru de otet veti pune 1 lingura de sare si 2.5 l apa.

Acest lichid va fi dat in 2-3 clocote inainte de a-l turna peste vinete.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează