ImprimareEmail

Retete muraturi - Zacusca cu fasole si vinete

Reteta: Zacusca cu fasole si vinete

Ingredientele retetei culinare:

=> 2kg bulion

=> 1,2 kg ceapa curatata si trecuta prin masina

=> 5 kg de gogosari rosii
sau ardei grasi curatati si trecuti prin masina

=> 6kg vinete curatate de coaja
si date prin masina de tocat si stoarse

=> 1,5l ulei

=> 2-3 foi de dafin

=> cateva boabe de piper

=> 100ml otet

=> 5 linguri zahar sau miere

=> 2-3 kg fasole boabe (mare la bob)

=> sare

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Pui la fiert bulionul cu ceapa curatata si trecuta prin masina de tocat. Dupa 15-20 de minute adaugi gogosarii rosii sau ardei grasi, curatati si trecuri prin masina de tocat. Dupa 25-30 minute se adauga 6 kg vinete curatate de coaja, date prin masina de tocat ( crude ) si stoarse bine ( se pot pune si coapte, si tocate ). Se lasa sa fiarba 40-50 minute, dupa care se adauga uleiul, 2-3 foi de dafin, cateva boabe de piper, otetul si 5 linguri zahar sau miere. Dupa ce a fiert se adauga 2-3 kg fasole boabe ( mare la bob ) fiarta in prealabil in apa cu sare. Se gusta de sare si se mai pune daca este nevoie. Se pune in borcane.
Notite:
Fasolea trebuie sa fie proaspat culeasa si tanara ( care nu este coapta bine ).
Se sterilizeaza 1-1 1/2 ora.
Se lasa la racit in apa in care a fiert.
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează