ImprimareEmail

Retete orez - Budinca de orez cu gutui

Reteta: Budinca de orez cu gutui

Ingredientele retetei culinare:

=> 4-5 gutui potrivite

=> 1 cana orez

=> 15-16 linguri zahar

=> 2 pliculete zahar vanilat

=> 50 g margarina (cat o nuca)

=> razatura de portocala

=> sare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Speli gutuile, le cureti de coaja si le tai feliute potrivit de groase si pe cat iti este posibil de aceeasi grosime. Intr-o craticioara pui 2 cani de apa, 8 linguri zahar, 1 pliculet cu zahar vanilat si le dai in clocot. Adaugi gutuile si le lasi sa fiarba pana se inmoaie. Le scoti din sirop si le lasi deoparte. Speli orezul si-l pui la fiert cu siropul gutuilor (din care opresti 1 pahar) si completezi cu apa pana la 4 cani. Dupa ce a fiert orezul il amesteci cu razatura de portocale, vanilia ramasa si un praf de sare.
  • Intr-o cratita (eu folosesc una de 2 l) caramelizezi 7-8 linguri de zahar dupa care tapetezi peretii cratitei exact asa cum procedezi pentru crema de zahar ars. Il lasi putin sa se intareasca si apoi treci margarina peste acest strat de zahar intarit. Asezi apoi un rand de orez, unul de gutui pana cand termini compozitiile. Ultimul strat trebuie sa fie de orez, peste care asezi gutuie taiata lamele fine (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si calita in putina margarina. Dai la cuptor, la foc mediu, 25-30 de minute. E buna si calda, si rece! Daca ai, merge si un mot de frisca vegetala.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează