ImprimareEmail

Retete sarbatori - Caltabosi cu orez

Reteta: Caltabosi cu orez

Ingredientele retetei culinare:

=> 1,5 kg ficat de porc;

=> 400 g plamani;

=> 200 g splina;

=> 700 g inima;

=> 1 kg carne
ramasa de la fasonarea oaselor sau de la ceafa
;

=> 300 g ceapa;

=> 100 g orez;

=> mate groase;

=> untura sau slanina;

=> sare, piper, ienibahar.

 

Prepararea retetei culinare:

          Fierbi organele impreuna intr-o oala, iar carnea separat. Speli orezul si il fierbi pana se umfla. Ceapa tocata marunt o inabusi intr-o lingura de untura sau in slanina taiata marunt. Dupa ce a fiert orezul, il scurgi si il clatesti cu apa rece. Carnea si organele, dupa ce au fiert si s-au racit, le dai prin masina de tocat. Pasta obtinuta o amesteci cu orezul fiert, ceapa calita si condimentele. Cu aceasta compozitie umplii matele, apoi le intepi, le pui in zeama in care au fiert organele ( aceasta trebuie sa fie fierbinte ) si le lasi sa fiarba lent, fara sa clocoteasca, 30-40 de minute. Daca la intepare iese zeama albicioasa, caltabosul este fiert, daca zeama este roscata, trebuie sa mai fiarba. Scoti caltabosii intr-un vas cu apa rece si dupa ce s-au racit ii asezi pe o planseta sa se zvante.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 nicolescu 13-12-2012 22:20
Cam asa fac si eu dar,mai pun si stafide si nu ii mai fierb dupa ce i-am umplut ci ii las 1-2 ore sa se zvinte si ii videz separat bucata ca bucata si-i bag la congelator.
Imi pac firbinti si ii servim si cu putina zama cu crutoane sau covrig i
Citat