ImprimareEmail

Retete sarbatori - Carnati cu carne de porc si de vita

Reteta: Carnati cu carne de porc si de vita

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 kg carne de porc slaba;

=> 1 kg slanina;

=> 1 kg carne de vita;

=> 10 m mate;

=> 200 ml supa de oase;

=> 200 g usturoi;

=> 10 g cimbru maruntit;

=> piper optional;

=> 100 g sare;




Prepararea retetei culinare:

Cureti carnea de porc si de vita de tendoane si de pielite si o tai in bucati. Tai si slanina, dar in bucati mai mici. Cureti usturoiul si il pisezi cu putina sare si apa. Speli matele de mai multe ori, le tii in apa rece si le razui cu ajutorul unei linguri de lemn. Le umflii sa vezi daca cumva sunt sparte. dai carnea si slanina prin masina de tocat, la care ai montat sita cu ochiuri mari ( 6 mm ). Amesteci tocatura cu cimbru, piper, sare, mujdei de usturoi si putina supa de oase, ca sa o framanti bine. Omogenizezi bine totul si cu aceasta compozitie umpli matele folosind masina de tocat, de la care ai scos sita si cutitul si ai montat palnia speciala. Lasi apoi carnatii la zvantat, ii intepi din loc in loc ca sa iasa aerul, apoi ii fierbi la foc mic 1 ora ca sa nu crape la prajit. Ii poti pastra in vase, acoperiti cu untura sau ii poti afuma.


Notite:

Cantitatea de carnati obtinuta este suficienta pentru Sarbatorile de iarna, ca aperitiv.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează