ImprimareEmail

Retete sarbatori - Carnati de porc traditionali

Reteta: Carnati de porc traditionali

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg carne de porc potrivit de grasa;

=> mate potrivit de groase;

=> 1 capatana usturoi;

=> sare si piper, ienibahar, cimbru, coriandru dupa gust;



 

Prepararea retetei culinare:

           Dai carnea prin masina de tocat, o amesteci cu sare, piper si zeama de usturoi, pe care o pregatesti astfel: presezi o capatana de usturoi si o lasi in apa calda o jumatate de ora, dupa care o strecori. Framanti bine compozitia, adaugi coriandrul, ienibaharul, cimbrul tocat si 3 linguri de apa rece. Umpli matele cu mana sau cu masina de tocat prevazuta cu palnie pentru umplut, dar ai grija sa ramana goale circa 2-3 degete la ambele capete, ca sa le poti lega. Eu nu le leg, ci folosesc un cleste de jar inrosit in foc cu care ating capatul neumplut al matului. Acesta se strange si nu mai e nevoie sa-l leg. Carnatii nu trebuie sa fie mai lungi de 60 cm. Ii intepi usor, ca sa elimini aerul si sa nu plesneasca la prajit. Apoi ii lasi la zvantat la aer, pentru cateva ore. Ii consumi astfel sau ii dai la fum, dupa ce au stat la zvantat 3 zile.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează