ImprimareEmail

Retete sarbatori - Cozonac cu inima de ciocolata

Reteta: Cozonac cu inima de ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g faina;

=> 1 praf de sare;

=> 1 cub de drojdie ( 25 g );

=> 100 ml lapte caldut;

=> 100 g zahar;

=> 250 g margarina;

=> 1 plic zahar vanilat;

=> 2 oua;

=> 200 g ciocolata menaj;

=> 150 g nuca tocata;

=> 3 linguri zahar pudra;

=> coaja rasa de portocala si lamaie;

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-un castron cerni 200 g faina si faci o adancitura in care pui drojdia dizolvata in 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Amesteci pana la omogenizare, acoperi cu un servet de panza si lasi sa creasca la cald 15 minute. In faina ramasa pui pe rand 200 g margarina topita, restul de lapte in care ai dizolvat zaharul ramas, coaja rasa de portocala si de lamaie, zaharul vanilat, galbenusuurile frecate cu putina sare, albusurile batute spuma si maiaua dospita.
  • Framanti bine si lasi aluatul sa creasca in vasul in care ai framantat. Intinzi apoi o foaie groasa din aluat si asezi pe mijloc nuca amestecata cu zaharul pudra si bucati de ciocolata, fara sa le imprastii pe toata foaia.
  • Rulezi foaia, asezi cozonacul in forma unsa cu margarina si lasi sa creasca in tava cel putin 20 de minute. Incingi cuptorul si coci cozonacul circa 40 de minute. Il scoti din cuptor si il ungi cu sirop de zahar sau miere.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează