ImprimareEmail

Retete sarbatori - Racituri cu ciolan de porc afumat

Reteta: Racituri cu ciolan de porc afumat

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 picioare de porc;

=> 1 ciolan de porc afumat;

=> 1 capatana de usturoi;

=> 2 foi de dafin;

=> 1 plic gelatina;

=> piper boabe, boia de ardei dulce, sare.



 

Prepararea retetei culinare:

          Desprinzi carnea de pe ciolanul afumat, o speli si daca este prea sarata, o tii in apa rece 1 ora, schimband de 3-4 ori apa. Speli bine picioarele de porc si le tai in doua bucati pe lungime. Intr-o oala de 8 l pui 5 litri de apa, picioarele si carnea de pe ciolan. Asezi oala pe foc mic, fara capac.  Adaugi foile de dafin si boabele de piper. Cand carnea se desprinde de pe oase, iei oala de pe foc, strecori zeama, iar carnea o asezi in castronase. Potrivesti zeama de sare si incerci daca este destul de legata tinand-o la frigider. Daca nu este destul de inchegata, o mai pui la fiert cu putina gelatina alimentara. O torni peste carnea din castronase, apoi adaugi usturoiul pisat si putina boia de ardei dulce.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează