ImprimareEmail

Retete sarbatori - Slanina murata

Reteta: Slanina murata

Ingredientele retetei culinare:

=> slanina afumata

=> apa rece

=> sare grunjoasa

=> 1 ou

 
 

Prepararea retetei culinare:

           Tai bucatile de slanina afumata in patrate cu latura de 10 cm si le asezi bine in borcane mari de 10-15 kg. Torni peste ele o saramura pe care o faci din apa rece si sare grunjoasa. O prepari astfel: amesteci apa cu sarea pana aceasta se dizolva toata ( pui atata sare incat atunci cand introduci un ou crud cu coaja acesta sa pluteasca ). Torni apoi saramura peste bucatile de slanina incat sa le acopere bine. Asezi scandurele subtiri si curate peste slanina ca sa stea presata. Slanina isi ia sarea necesara si nu se sareaza peste masura daca sta mai multa vreme in saramura. De aceea o poti pastra pentru mult timp in acest fel. Cand vreis a o consumi, speli bucata de slanina in apa calduta, apoi razui cu un cutit fumul de pe ea. Pastrata astfel, aceasta slaninuta "murata" este foarte frageda si gustoasa.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #2 timaru milica 24-01-2014 13:25
IMI PLAC TOT FELUL DE RETETE SUNT O MARE AMATOARE DE RETETE DE PRAJITURI
Citat
 
 
0 #1 timaru milica 24-01-2014 13:24
:love:
Citat