ImprimareEmail

Retete peste - Crap sarbesc

Reteta: Crap sarbesc

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg crap romanesc

=> 200 g ulei

=> 500 g ceapa

=> 1 kg cartofi

=> 1 legatura patrunjel

=> 500 g ardei gras

=> 100 g bulion

=> 100 g vin

=> 2 fire de cimbru

=> 2 g piper

=> boia zeama de peste sire

 

Prepararea retetei culinare:

  • Tai crapul in felii pe care le prajesti in ulei bine incins, pana capata culoarea aurie. Prajesti cartofii taiati in bucati mai mari. Dupa cartofi, prajesti ardeiul gras taiat felii, iar la urma ceapa taiata marunt la care adaugi bulionul, vin, putina boia, cimbru, patrunjel, piper, sare si zeama de peste (facuta rapid din cap de peste, in cantitate mica, sa nu se subtieze sosul).
  • Intr-o tava asezi intai cartofii, apoi ardeiul gras, sosul cu ceapa, iar deasupra pestele. Peste bucatile de peste pui felii de rosii. Dai tava la cuptor, unde o lasi pana ce sosul scade suficient, iar pestele se rumeneste. Reteta e valabila si pentru alte sortimente de peste. Daca o pregatesti cu unul mai gras, nu uita sa reduci cantitatea de ulei.
Notite:
PRET: 20 LEI - 6 portii
PREGATIRE: 60 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează