ImprimareEmail

Retete peste - Marinata de crap

Reteta: Marinata de crap

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg de crap

=> 150 ml ulei + ulei pentru prajit

=> 2 morcovi, 3 cepe

=>1 lingura faina

=> 1 lingura de sare

=> 1 lingura boia

=> cimbru, 1 legatura patrunje

=> 1 telina mica

=> 1 pastarnac

=> 50 g bulion

=> 100 ml otet

=> 3 foi de dafin

=> 1 lamaie, 10 masline

=> vin

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti pestele de solzi, il speli, il tai in bucati, il sarezi si il prajesti in ulei incins, apoi il dai deoparte. Atentie! Pentru marinata, pestele il rumenesti doar, deoarece mai fierbe in sosul marinat.
  • Apoi prajesti impreuna ceapa taiata solzisori, morcovul, telina si pastarnacul taiate, in felii si adaugi la prajit o lingura de faina. Stingi cu otet, bulion si putina boia, adaugand si vin, dupa nevoie. O lasi sa fiarba 30 minute, adaugi sare si otet, dupa gust, apoi o strecori.     Atentie! Marinata nu trebuie sa fie acra. Feliile prajite de crap le pui intr-o tava si torni peste ele sosul preparat. Mai adaugi foile de dafin, cimbrul si le lasi sa dea o data in fiert, la cuptor. Este bine ca, dupa ce a fiert, sa o mai lasi in cuptor aproximativ 10 minute. O aduci la masa asezata pe un platou cu felii de lamaie, iar pestele il presari cu frunze de patrunjel si pui alaturi si maslinele.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează