ImprimareEmail

Retete peste - Musaca de peste cu vinete

Reteta: Musaca de peste cu vinete

Ingredientele retetei culinare:

=> 800 g macrou

=> 3 vinete

=> faina

=> ulei pentru prajit vinetele

Pentru sosul de rosii:

=> 500 g rosi

=> 150 ml ule

=> 3-4 catei de usturoi, cimbru, sare

Pentru sosul alb:

=> 1/2 pahar lapte

=> 1 lingura faina

=> 3 linguri unt

=> 2 oua

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti vinetele, le tai pe lung, le presari cu sare si dupa 1/2 de ora le speli si le storci. Le dai prin faina, le prajesti in ulei si tapetezi cu ele o forma unsa cu unt. Tai pestele felii, il fierbi 2 minute in putina apa cu sare, ii scoti oasele si il asezi peste vinete. Pregatesti apoi sosul: dizolvi faina in laptele rece, il pui pe foc si amesteci continuu timp de 10 minute. Adaugi untul, dai cratita deoparte si lasi sa se raceasca, dupa care o amesteci cu ouale crude. Torni compozitia peste vinete si peste si dai musacaua la cuptor, la foc potrivit, 1/2 de ora. Separat, calesti rosiile in ulei cu cimbru si usturoi tocat, treci sosul prin sita si ii pui peste musaca in fiecare farfurie.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează