ImprimareEmail

Retete peste - Plachie de crap

Reteta: Plachie de crap

Ingredientele retetei culinare:

=> crap de 1 kg

=> 3 linguri ulei

=> 3 cepe mijlocii

=> 1 pahar vin rosu

=> 6 felii lamaie

=> Delikat pentru Preparate din Peste

=> 1 lingura bulion

=> 2 linguri de faina

=> 2 foi de dafin

=> 5 boabe piper

=> sare

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti pestele intai la exterior si apoi la interior. Il speli si-l tai. Presari cu sare pestele taiat si-l lasi sa stea asa, sarat, macar 30 de minute. Intre timp, rumenesti in ulei cepele taiate solzisori. Stingi cu vinul rosu si adaugi bulionul, lamaia, foile de dafin, piperul. Stergi bucatile de peste, le treci prin faina si le rumenesti usor.
  • Intr-o tava, pui amestecul de ceapa si celelalte ingrediente, deasupra bucatile de peste, presari cu Delikat pentru Preparate din Peste si torni uleiul strecurat in care ai prajit pestele. Dai la cuptor sa fiarba inabusit pana scade. E o mancare care se consurna rece si cu lamaie ca sa fie un pic acrisoara. O poti prepara si cu pestele neprajit.
Notite:
PRET: 17 LEI - 2 portii
PREGATIRE: 70 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează