ImprimareEmail

Retete peste - Salau a la polonaise

Reteta: Salau a la polonaise

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 1/2 kg fileuri de peste

=> 2 cepe

=> 2 morcovi

=> 6 cartofi mai mici sau 4 mari

=> ulei

=> 6 oua

=> sare

=> suc de lamaie sau Helas

=> patrunjel verde

=> sare, piper negru

Prepararea retetei culinare:

  • Se curata ceapa, se fierbe intreaga, nu se taie, apoi morcovul si cartofii intregi si se pun in apa putin sarata si se fierb. Pestele se pune cand zarzavatul este aproape gata. Se incearca cu o scobitoare, se opreste focul, ceapa se arunca, iar celelalte legume se scot si se taie rondele. Ouale se fierb tari si se dau prin razatoarea mare.
  • Pe un platou se asaza pestele, se orneaza deasupra cu ouale tocate pe toata suprafata, cu cartofii si morcovul, iar deasupra se toarna un sos din ulei, lamaie, sare, piper, se potriveste de acru cu apa in care a fiert pestele, apoi se orneaza cu patrunjel. Sosul trebuie sa fie abundent, pentru ca atat ouale, pestele si legumele sa fie in el.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează