ImprimareEmail

Retete peste - Saramura de peste

Reteta: Saramura de peste

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 carasi de marime potrivita

=> 1 ceapa mare

=> 1 rosie mare

=> 2 ardei iuti

=> 3-4 catei de usturoi

=> 500 ml apa

=> piper, sare

=> cimbru

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti pestii, fara a le indeparta solzii. Presari sare din abundenta si ii frigi pe o plita incinsa sau pe o placa de metal asezata pe ochiurile aragazului, intorcandu-i pe ambele pari. Dupa ce sunt gata, pui la fript ceapa curatata si taiata transversal, asa incat sa se poata vedea cercurile concentrice, si rosia spalata, stearsa si taiata in sferturi (cu miezul in sus), pana cand ceapa devine maronie si rosia se inmoaie.
  • Fierbi apa cu sare si piper. O torni intr-un platou adanc, in care sa incapa pestii, ceapa si rosiile. Adaugi cimbrul, usturoiul taiat si ardeiul rupt in bucati. Acoperi si lasi cel putin 30 minute pentru a se intrepatrunde. Cand aduci la masa, indepartezi crusta formata de solzi, asa ca pestele va ramane dulce si aromat.

 

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează