ImprimareEmail

Retete de post - Sarmale cu hribi

Reteta: Sarmale cu hribi

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg hribi

=> 2 cepe mari

=> 1 morcov ras

=> 1 ceasca de orez

=> patrunjel, cimbru

=> 1 varza acra

=> sare, piper

=> 2 linguri bulion

=> ulei pentru calit + 3-4 linguri pentru sos

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Calesti ceapa tocata marunt in ulei, impreuna cu morcovul, adaugi orezul spalat, le calesti pe toate si adaugi treptat cate putina apa, pana orezul incepe sa se umfle. La final, pui hribii tocati marunt, sare, piper si patrunjel. Pui varza, o desfaci in foi, inlaturi cotoarele si faci sarmalute cu umplutura de mai sus. Le asezi intr-o oala, torni deasupra un sos din apa, bulion, ulei si cimbru. Le fierbi la foc mic 30 minute si le dai la cuptor inca 15 minute. Sunt bune sa le mananci cu paine, dar mai ales cu mamaliguta, reci sau calde.
 
Notite:
Poti pune si alte ciuperci: ghebe sau galbiori. Poti folosi si ciuperci conservate in sare sau uscate. Sunt delicioase daca le fierbi in oala de lut.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează