ImprimareEmail

Retete de post - Sarmale cu pasat si ciuperci

Reteta: Sarmale cu pasat si ciuperci

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 verze de marime medie

=> 300 g pasat

=> 300 g ciuperci

=> 1 punga soia granule de 100 g

=> 150 ml ulei

=> cimbru, marar

=> 500 ml bulion

=> 3 cepe mijlocii

=> 1 morcov

=> 1 gogosar

=> sare, boia, piper

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Speli verzele, le oparesti in apa clocotita, le tai cotorul si le desfaci frunzele. Intre timp, fierbi soia conform instructiunilor de pe punga, apoi o scurgi bine de apa. Speli pasatul in mai multe ape. Tai ceapa marunt, ciupercile si gogosarul cubulete, iar morcovul il razi. Intr-o tigaie, pui uleiul si calesti morcovul, gogosarul si ceapa aproximativ 5 minute ( pana "sticleste" ceapa ). Amesteci continuu, sa nu se arda. Iei tigaia de pe foc, adaugi pasatul, ciupercile si soia, toate scurse bine de apa. Pui sare, boia si piper dupa gust. In fiecare frunza de varza, pui 1 lingura din compozitia obtinuta si rulezi, obtinand astfel sarmale de marime medie.
  • Pe fundul vasului in care fierbi sarmalele, pui putina varza taiata, cimbru si marar, apoi asezi sarmalele. Peste ele, pui din nou putina varza tocata marunt, bulionul si apa cat sa le acopere. Le fierbi la foc mic, rotind oala din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează