ImprimareEmail

Retete prajituri - Briose aromate

Reteta: Briose aromate

Ingredientele retetei culinare:

=> 280g faina;

=> 50g zahar pudra + 2 linguri;

=> 1 ou;

=> 3 linguri pline cu varf unt;

=> 1/2 pachet drojdie ( de 25g );

=> 1/2 praf de copt;

=> 9-10 linguri lapte

=> nucsoara

=> 1/2 lingurita scortisoara

=> sare

Prepararea retetei culinare:

  • Dizolvi drojdia in laptele caldut cu putin zahar si 1 lingura de faina si o lasi la crescut pentru 10 minute. Amesteci apoi faina cu praful de copt, adaugi maiaua, 50g zahar, oul, 2 linguri cu unt, nucsoara dupa gust, 1 praf de sare si bati compozitia cu lingura cateva minute. Ungi forme mici de tarta cu ulei, le presari cu faina si le umpli pe jumatate cu aluat, ca sa aiba loc sa creasca. Asezi formele cu aluat intr-o tava de aragaz, le tii la cald 30 de minute, apoi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Dupa ce s-au copt, le lasi putin sa se raceasca, apoi le scoti, le inmoi pe rand in untul ramas topit, apoi le  tavalesti prin 2 linguri zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Notite:
PRET: 10 RON- 12 portii
COACERE: 20 minute
PREGATIRE: 50 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 Guest 25-01-2011 09:49
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Citat