ImprimareEmail

Retete prajituri - Ciocolata de casa

Reteta: Ciocolata de casa

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg zahar

=> 1/2 kg lapte praf

=> 100 g cacao

=> 200 g unt

=> 200 ml apa

=> 2 plicuri zahar vanilat

=> 2 linguri rom

=> 1 lingura zeama de larnaie

=> 200 g nuci sau alune

 

Prepararea retetei culinare:

  • Zaharul se pune intr-o cratita de 3 l smaltuita (care nu a fost intrebuintata pentru sosuri) cu un pahar de apa si zeama de lamaie. Se fierbe pana se leaga ca pentru glazura.

  • Cand siropul s-a legat, se trage deoparte, se pune untul si, cand acesta s-a topit, se adauga laptele praf si cacaua foarte bine cernute; se amesteca repede cu lingura pentru a nu se face cocoloase. Cand compozitia este omogena, se ia de pe foc, se pune vanilia, romul si nucile sau alunele taiate bucati mari. Compozitia se toarna de 2 cm grosime intr-o tava smaltuita, unsa cu unt netopit. Se lasa pana a doua zi. Se taie apoi in bucati de 2 cm grosime, se asaza in cutii de carton si se pastreaza mai mult timp.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează