ImprimareEmail

Retete prajituri - Dulceata de dovlecei

Reteta: Dulceata de dovlecei

Ingredientele retetei:

=> 2 kg de dovlecei

=> 1 kg de zahar

=> 1 lamai taiate felii cu tot cu coaja

=> 2 - 3 pachetele de vanilie

=> 2 - 3 pachetele sare de lamaie

=> 2 cani de apa

Prepararea retetei culinare:

  • Dovleceii ii cureti de coaja si samburi, ii tai cubulete, ii amesteci cu sarea de lamaie si ii lasi asa 3 ore. Din zahar si 2 cani de apa faci un sirop pe care il fierbi cu feliile de lamaie si vanilie. Intre timp, mai amesteci cubuletele cu sarea de lamaie. Siropul il lasi sa dea cateva clocote. Inainte sa pui dovleceii in sirop , ii speli cu apa rece si ii lasi sa se scurga. Dulceata este gata cand siropul sta bob pe farfurie.

Notite:
La dulceata de dovlecei se foloseste numai lamaie proaspata sau sare de lamaie.
Spre sfarsit scoti din dulceata feliile de lamaie, nu le lasi in dulceata, caci devine amara.
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează