ImprimareEmail

Retete prajituri - Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Reteta: Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 cana ulei

=> 2 cani apa

=> 2 si 1/2 cana faina

=> 8 oua

=> 1 l lapte

=> 1 plic budinca de vanilie

=> 1 plic budinca de frisca

=> 3 linguri de zahar

=> 1 ciocolata simpla

=> 1 lingura ulei

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi apa cu uleiul si putina sare si cand clocoteste adaugi faina amestecand incontinuu ca sa nu se formeze cocoloase. Lasi aluatul format deoparte si cat timp se raceste, pregatesti budinca. Amesteci prafurile de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugi totul in laptele care clocoteste. Lasi pe foc pana se ingroasa, apoi dai budinca la rece. In aluatul racit incorporezi pe rand cele 8 oua, apoi formezi intr-o tava unsa cu ulei fasii mai groase (de 2-3 cm) si lungi de 6-7 cm pe care le coci la foc iute timp de 10-15 minute. Cand sunt gata, le lasi sa se raceasca, apoi le tai in jumatate, le umpli cu crema de vanilie si le glazurezi cu ciocolata topita cu ulei pe baie de aburi.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează