ImprimareEmail

Retete prajituri - Piersicute

Reteta: Piersicute

Ingredientele retetei culinare:

Pentru aluat:

=> 1 pahar zahar

=> 1 pahar ulei

=> 4 oua

=> coaja de lamaie

=> 1 plic zahar vanilat

=> 1 plic praf de copt

=> 300-400 g faina

 

 

Pentru umplutura:

=> miezul pe care il scoti de la piersicute dupa ce le coci

=> 1 lingura cacao

=> 3 linguri gem

=> un cub mic de unt

=>  miez de nuca macinat sau nuca de cocos

=> 1 esenta rom

Pentru decor:

=> 2 pliculete suc de fructe din comert

=> apa, zahar tos

Prepararea retetei culinare:

  • Bati bine ouale cu zaharul pana se topeste, adaugi treptat uleiul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt stins si, bineinteles, faina. Trebuie sa iasa o coca din care vei modela cu mainile mici bilute, pe care le coci apoi intro tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit. Dupa ce le-ai copt, le lasi sa se raceasca, apoi, cu un cutit cu varf ascutit, le faci o mica adancitura, pastrand miezul faramitat rezultat.
  • Pregatesti crema asa: amesteci miezul de la piersicute cu cacao, gem, unt si nuca (nuca de cocos), iar la sfarsit adaugi romul. Cu aceasta crema umpli piersicutele, unindu-le doua cate doua.
  • Cum decorezi: din cele doua pliculete de suc si din apa faci un sirop concentrat (colorat), in care bagi cele 2 capete ale piersicutei, dupa care imediat le dai prin zahar. Le asezi intr-o cutie de carton si le lasi pana a doua zi, cand vor fi foarte fragede si gustoase!
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează